subota, 4. veljače 2017.

KOLAČ ZA PROŽDRLJIVE SUSJEDE...JEFTIN A MNOGO UKUSAN

SASTOJCI
Tjesto
3 veća jaja
6 žlica šečera
8 žlica ulja
8 žlica Pšenično glatko brašno Podravka
1 prašak za pecivo


 
Krema
3 jaja
7 žlica šečera
500 gr. pasiranog glatkog svježeg sira( ko nema,može i mazivi sir filadelfija,maskarpone i sl.)
2 dcl. kiselo vrhnje
1 vrečica prašak za puding od vanile
1 kesica vanilin šečer

Preljev
250 gr. zamrznutog šumskog voća,jagoda,malina,borovnica
2-3 žlice šečera
1 žlica vode


 
PRIPREMA
Uključite pečnicu na 200 stepeni, tepsiju namažite uljem i obložite papirom za pečenje i okolo na stranicama modela i prilepite ga da se zaljepi na stranice.

Prvo umutimo bjelanca, dodamo šečer, zatim žumanca, dodamo ulje i brašno sa praškom za pecivo.Izmješamo i izlijemo u pravokutnu tepsiju znatno manju od pečnice ili u tortni model br.26. Ako je veća tepsija onda kolać će biti nizak.

Zatim odmah spremajte kremu, umutite bjelanca sa šečerom pjenasto, dodajte žumanca,ispasirani svježi sir,vanilin šečer,prašak za puding i kiselo vrhnje.Sve ljepo izmješamo da ne ostanu grudvice i izlijemo preko smjese za tjesto u modelu za tortu.Rasporedimo žlicom kremu i pečemo 30-35 minuta na 200 stepeni.
Posebno ću naglasiti da se zajedno peku i tjesto i krema.

Pri pečenju će tjesto proviriti kroz kremu i napravit će brda i doline i tako će kolać biti zanimljiviji. Kad se kolač ohladi, možete ga jesti samo tako sa prah šečerom odozgo.

A ako želite sa preljevom onda u šerpu stavite zamrznuto voće,šečer i žlicu vode i kuhajte dok se voće ne odmrzne i da se šečer rastopi.Prelijte kod služenja preko komada kolača.

Ja sam imala grudvasti svježi sir, i sa štapnim mikserom brm,brm i izmiksirala  sam ga i postao je gladak.

Nema komentara:

Objavi komentar