srijeda, 1. veljače 2017.

MANTIJE SA MLEVENIM MESOM

Ovo je nase tradicionalono jelo,neka vrsta pite samo se secka na parcice i poliva zalijevom sa kiselim mlekom i belim lukom..!!

Sastojci
za testo
1 kg brasna tip 500
kasicica soli
kasicica maslinovoga ulja (moze a i ne mora )
tople vode po potrebi
za nadjev
600 gr mlevenoga mesa

 
5-6 glavica crnoga luka
kasicica crnoga bibera
kasicica soli
za zalijev
500 gr kiseloga mleka ili gustoga jogurta
nekoliko cesnadi beloga luka

Priprema
1.
Crni luk sitno iseckati i dobro uprziti pa dodati mleveno meso i zacine pustiti da se ohladi i u medju vremenu zamijesiti glatko testo od svih navedenih sastojaka,podijeliti u sest manjih loptica i ostaviti na toplome da odstoje 15-20 min,zatim razvuci testo u jednu veliku tanku koru poprskati je rastopljenim maslacem i prebaciti oba kraja sa obe strane da dobijete oblik pisma..Zatim na jednoj strani u pravom redu dati  mleveno meso i ponovo poprskati maslacem..!!

 
2.
Saviti testo u obliku rolata i seci na parcice velicine lokuma otprilike..!!

3.
Poredjati u tepsiju i politi sa kasikom maslaca..!!

4.
Peci oko pola sata dok ne budu dobro ispecene  i dobiju lepu zlatnu boju..!!

5.
Preko ispecenih mantija preliti zalijev i vratiti u pecnicu jos par minuta da se zalijev zapece..!!

6.
Ovako izgledaju ispecene mantije,a tek ukus mmmm..!!

Posluživanje

Sluziti toplo uz jogurt,kiselo mleko i uz neku finu tursiju iz zimnice..Prijatan tek..!!

Nema komentara:

Objavi komentar