200gr ne kuhani razanaca od jaja
200 gr. svjeze slanine
1 manji luk
3 cena cesnjaka
1 manja izrendana mrkvica
1 manja izrendana tikvica
5 jaja(nasih 6)
3 zlice parmezan sir
60ml. slatkog vrhnja(ili mlijeko)
1/2 salice(250ml) topljenog sira(cheddar,mozzarella..)
3 zlice brasna
1 zlicica praska za pecivo
sol,peper i vegeta
Priprema
Rezance isitnite sa rukama na male komadice,stavite u zdjelu i ostavite sa strane.
Vodu stavite da prokuha.Prokuhalu vodu prelijte preko nudli i ostavite u vrucoj vodi 1-2min.Procijedite,stavite u duboku zdjelu i ostavite sa strane.
2.
Znaci rezance ne kuhate nego samo prelijete sa kipucom vodom.Kao na slici.
Izrendajte tikvicu i ostavite sa strane.
3.
Przite slaninu dok ne dobije malo braonkastu boju,dodajte luk i mrkvu.Przite jedno 5 min a zatim dodajte cesnjak.Przite naknadno 2-3min.
4.
Izmijesajte jaja i dodajte parmezan sir i slatko vrhnje.
5.
U rezance dodajate smjesu slanine koju ste malo ocijedili od masnoce,blago ocijedene tikvice,smjesu jaja,sir,brasno,prasak za pecivo i zacine.Izmijesajte sve dobro.
6.
Pleh za loaf oblozite sa pek papirom i istresite smjesu rezanaca.Sa zlicom ravnomjerno poravnajte smjesu.
Stavite peci na 180C 55min.
7.
Pecen loaf izvadite iz loaf kalupa i stavite na zicu da se malo hladne...Prilikom rezanja upotrebite noz za kruh...
Posluživanje
Rezance koristite obicne kao na slici ili kakve vec imate.Odlicne su i domace.U ovo mozete dodavati umjesto slanine i sunku,puretinu,gotovu piletinu ili bilo koje drugo przeno meso.A moze i bez mesa.Za povrce takoder mozete dodavatispinat,kelj,grasak,kukuruz ili sto volite.Loaf je odlican i hladan...Super je kad imate party posto je jako dekorativan a ukus je fantastican.Evo nasla sam na google, nudle su REZANCI...LOL...
Nema komentara:
Objavi komentar