Sastojci
tijesto;
18 dag maslaca
21 dag Pšeničnog oštrog brašna Podravka
5 dag šećera
4 v.ž vode
malo soli
1 žumanjak
nadjev;
6 jaja
10 dag čokolade za kuhanje
15 dag šećera
8 dag prženih mljevenih lješnjaka
sok od pola limuna
posip;
1-2 v.ž Šećera u prahu Dolcela
Priprema
1.
Omekšali maslac izmrvite sa brašnom,šećerom,žumanjkom ,soli i vodom.Zamijesiti prhko tijesto ,zamotati u plastičnu foliju i staviti ga na 1 sat u frižider.Tijesto podijeliti na dva dijela i svaki tanko razvaljati.Prvi dio staviti u tepsiju obloženu pek papirom(30*20 cm)i koru izbosti vilicom.
2.
Za nadjev popržiti lješnjake u tavi bez masnoće.Ohladiti ih i samljeti.Čokoladu otopiti i isto ohladiti.Žumanjke izmiksati sa šećerom,dodati lješnjake i sok od limuna,te otopljenu
čokoladu.Na kraju lagano ručno umješati čvrsti snijeg od bjelanjaka.Nadjev preliti preko tijesta.Pokriti drugom korom i isto je izbosti vilicom.
3.
Pitu pecite na 175 stupnjeva oko 40 minuta. Ohlađenu posipajte šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar