MRAMORNA JAJA
Ljuske crnog ili belog luka iseckati na komade. Jaje pokvasiti, uvaljati malo u ljuske i umotati u aluminijumsku foliju ili u tanku najlon čarapu. Kuvati u šerpi sa bojom.
GUMICE
Gumice za teglu vežite unakrsno u svim pravcima preko jajeta i zatim ofarbajte jaja.
OBLICI
Izrežite čvršću lepljivu traku na trakice, tačkice, kvadratiće, trougliće, cvetiće, slova, pa lepite po kuvanim jajima. Staviti ih u najlon čarapu i farbajte u željenoj boji.
DŽAK
Jaje uvijte u parče mrežastog džaka od krompira, čvrsto vežite koncem i kuvajte u boji.
TRADICIJA
Provereno dobre su prirodne boje za jaja koje se dobijaju od ljuske crnog ili crvenog luka, cvekle, orahovog lista, gospinog cveta, soka od zove. Ukrasiti se mogu sličicama ali i biljkama koje imaju dekorativan list kao što su peršun, detelina, paprat… Ako jaja kuvate u lukovini možete da dodate u vodu i razno aromatično bilje koje daje lep ukus.
(Telegraf.rs)
Nema komentara:
Objavi komentar