SASTOJCI
Za 6 palačinki, a vi prilagodite svojoj meri:
8 kašika mlevenih oraha ( ja blendiram pa dobijem i mlevene i sitno, sitno seckane )
8 kašika šećera
200 ml mleka malo ulja, koliko da se namaže posuda u kojoj će se peći
PRIPREMA
Na svaku palačinku staviti kašiku oraha i kašiku šećera pa uviti.
Uvijate kako želite, rolate, u kvadrat ili trougao zavisno od toga kolika vam je posuda u kojoj ćete peći.
Preporučujem keramiku jer se nikad ne zalepe, a može i vatrostalna.
U plehu se zalepe, mada se pojedu i onda.
Moja keramička posuda je dužine palačinke kada je urolam ( to sam tek videla kada sam htela da stavim palačinku, tako da je to ispalo baš super 🙂 )
Gledajte da vam palačinke budu knap, da ne bude okolo prostora u koji će otići mleko sa kojim zalivate umesto u palačinke.
Kada poslažete palačinke pospite sa one dve kašike oraha i šećera pa prelijte sve sa mlekom.
Na tri palačinke ide jedna kašika oraha i kašika šećera za posipanje odgore.
Dok to radite rerna se zagreva na 200 stepeni.
Stavite u rernu i pecite 20 minuta.
Trebalo bi za to vreme da mleko provri i kada pogledate u rernu da mleko onako sastrane malo vri, da izlaze balončići, tada se peku.
Šećer će se lepo istpiti, mleko upiti u palačinke.
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar