subota, 17. lipnja 2017.

LEDENI ČOKOLADNI KOLAČ

Čokolada, i to x 4. Zamrznuta slastica posebna sama po sebi, uz dodatak tanke čokolade ili vafla umjesto čokoladne glazure, svaki će put iznova biti dočekana s posebnim oduševljenjem.


Sastojci
100 g čokolade za kuhanje
150 g gorke tamne čokolade (70% kakaa)
600 ml slatkog vrhnja
20 g šećera u prahu

 
4 žlice soka od naranče ili likera od naranče
1 žličica narančine korice
100 g zdrobljene čokolade za kuhanje
Za čokoladnu glazuru:
150 g čokolade za kuhanje
90 g maslaca

Priprema
1.

 
Slatko vrhnje istucite u šlag, umiješajte vanilin šećer u prahu, sok i narančinu koricu te čokoladu otopljenu na pari.
2.
Dobro izmiješajte električnom miješalicom, pa umiješajte zdrobljenu čokoladu.
3.
Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.
4.
Ohlađeni kolač okrenite na pladanj, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.
Posluživanje
Kolač poslužite dobro rashlađen i narezan na šnite.
Savjet
Kalup prije izlijevanja možete obložiti komadima tanke čokolade ili čokoladnim vaflima koji će vam poslužiti umjesto glazure.
Tagovi

Nema komentara:

Objavi komentar