utorak, 27. lipnja 2017.

OVO JE FENOMENALNO BRZINSKA POSLASTICA U TREN OKA!

Sastojci

-500 g lisnatog tijesta
-500-600 g višanja
-½ l vrhnja za šlag

 
-1 vanilin šećer

Sastojci za vanilija kremu

-2 praška za puding od vanilije
-7 ½ dcl mlijeka
-150 g šećera
-2 vanilin šećera
-250 g maslaca


Priprema

Priprema svitaka s višnjama

Odmrznuta tijesta, tanko razviti i na svaki dio složiti 5 redova ocijeđenih višanja od kojih se načine svitci /role. Višnje slagati u redu, jednu do druge. Napravljene svitke složiti u pekač, na masni papir. 10 svitaka od lisnatog i višanja peći u zagrijanoj pećnici na temperaturu od 180˚C dok tijesto blago ne porumeni. Svitke ohladiti.

 
Priprema kreme

Većinu mlijeka sa šećerom i vanilija šećerom kuhati. Praške za puding izmiješati s malo hladnog mlijeka  dok ne postane homogena smjesa. U zakipjelo mlijeko dodati puding i skuhati. Ohladiti. U ohlađeni puding dodati izmiksani maslac.

Na tacu složiti tri svitka, namazati sloj kreme od vanilije i na nju staviti dva svitka, koja se isto premazuju kremom od vanilije (gore i sa strane). Isto napraviti i s preostalim svitcima i kremom. Ako se tijekom pečenja 3 odnosno 2 svitka povežu, iskoristiti to za lakše slaganje. Na kraju, oba „tunela“ premazati tučenim vrhnjem s vanilin šećerom.

Ostaviti u hladnjaku par sati prije serviranja. Kolač treba držati u hladnjaku.

Savjet:

Kolač se može napraviti dan ili dva prije serviranja, sočniji je i ukusniji.

 coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar