Tijesto
1 paketic svjezeg kvasca ( 50 gr)
100 gr maslaca/margarina
3 dl mlijeka
1 dl secera
8 dl brasna
2 male kasicice kardemume
Punjenje
2 dl kreme od vanilije ( ja sam ovaj put koristila gotovu – u prahu koja se samo umuti s mlijekom, ali ovdje na coolinariki ima dobar recept za vanilij kremu)
Garniranje
malo istopljenog margarina i malo secera
PRIPREMA
) Izmrvi kvasac u toplom mlijeku, pusti da nadodje, dodaj istopljeni maslac
)Dodaj secer i eventualno kardemumu, polako sipaj brasno i mjesi
)Umjesi glatko tijesto i pusti da nadodje, tako 30 min
)Istresi nadoslo tijesto na podlogu i podijeli i u 2 dijela
)Uvaljaj u duge valjke i dijeli u kuglice jednake velicine, ne premale (velicine sake otpr.)tijesto i priprema
)Poredaj na tepsiju oblozenu masnim papirom i pusti da odmaraju 15 min
) napravi udubljenja u svakoj i puni kremom od vanilije punjenje
)Premazi umucenim jajetom (ne po kremi) i pusti ih jos 10 min. za to vrijeme ugrij pecnicu do 225`C ( ili nek je dobro vruca)
) Peci ih 8-10 min, ispecene i vruce ih premazi istopljenim maslacem i pospi obilno secerom i pusti da se ohlade peceni bullari
Kremu od vanilje kuham od slatkog tekuceg vrhnja i secera sa dodatkom vanilije i na kraju malo krumpirovog brasna, to je ovdje kao gustin. Ali ima dobre instant kreme pa je cesto koristim
Nema komentara:
Objavi komentar