srijeda, 13. rujna 2017.

JAKIN KOLAČ…PROBAJTE GA OSTAVITI BAR DVA DANA AKO MOŽETE

SASTOJCI
KREMA
1l mlijeka
150 g oštrog brašna
150g Šećera ( kristal)
250 g maslaca


 
KORE
1 JAJE
300 g šećera u prahu
80 g maslaca
1 vanil šećer
5 žlica mlijeka
2 žlice meda
2 žlice kakaa
500g mekog brašna +pola Praška za pecivo

ŽUTI BISKVIT
5 jaja
150 g brašna ( pola pola)
200g šećera
1/3 vrećice praška za pecivo
2 žlice mlake vode


 
PRIPREMA
Zakuhati pola l mlijeka, a u ostalih pola l umješati brašno i šećer.
Dodati u mlijeko i skuhati kremu, ohladiti i dodati izrađeni maslac s vanil šećerom.

Pripremiti crne kore. Jaje, šećer, maslac, mlijeko i med izraditi mikserom i dodati brasno s kakaom i praskom za pecivo. Dobivenu masu podijeliti na dva dijela i peći dvije kore u velikoj tepsiji od pećnice 175-180°C oko pet minuta.

Pripremiti žutu koru. Mikserom mutiti jaja i šećer oko 10 minuta. Dodavati brašno sa praškom za pecivo miksajući na najmanjoj brzini. Na kraju dodati dvije žlice mlake vode i promiješati. Pleh koji je korišten za crne kore obložiti papirom i izliti tijesto. Peći na 175-180°C oko 12-15 minuta.

Složiti pitu. Crna kora, polovina kreme, žuta kora, ostatak kreme, crna kora. Složenu pitu pokriti papirom za pečenje ili plastičnom folijom, pa preko staviti drugi pleh i neki teret i ostaviti u frižideru preko noći. Tako će kore skroz omekšati i kolač postati kompaktan.

Nema komentara:

Objavi komentar