subota, 2. rujna 2017.

KAPUCINO ŠNJITA

Jako fine šnjite sa okusom kave, pravi  nedjeljnji desert. Lagani biskvit i krema  od vrhnja, šlaga i nescafea je baš osvježavajuća kombinacija.
SASTOJCI
Biskvit:
6 jaja
150 grama šećera
150 grama brašna

 
50 grama Gussnela Dolcela (gustina)

Krema:
500 grama krem sira
4 dcl vrhnja za šlag
3-4 žlice šećera u prahu
1 čajna žlićica nescafea

PRIPREMA
1.
Bjelanjke izmiksajte pjenasto sa šećerom, dodajte jedan po jedan žumanjak, brašno sa gustinom umješajte žlicom.
Pecite na 160 stupnjeva oko 40 min. Kad se ohladi prerežite na tri  trake.
2.

 
Kupite krem sir ili ga napravite od  kiselog  vrhnja.
3.
Nescafe otopite u žličici tople  vode pa dodajte u sir, i šećer u prahu po želji. Izmiksajte vrhnje za šlag. Sve zajedno lagano promješajte.
4.
Kremu podjelite na tri dijela. Prvu koru premažite kremom i posipajte kakaom, poklopite drugom korom i tako do kraja.
5.
Namažite treću koru  i stavite u frižider da se dobro ohladi.

Posluživanje
Ukoliko želite kore možete natopiti kavom.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar