Sastojci
2 jaja
6dag šećera
6dag brašna
na vrh noža p.za pecivo
pola žlice vode (+može malo ulja)
Za kremu: 2 jaja , 10dag šećera, 10dag čokolade, 20dag margarina.
Za umakanje: 2dcl mlijeka, 20 dag čokolade, 10dag šećera, 15dag margarina, 20dag kokosovog brašna.
Priprema
1.
Peku se dva ovakva biskvita. Miksati bjelanjke da dobijemo čvrsti snijeg, dodati šećer,žumanjak,brašno s p.za pecivo,vodu (i malo ulja,manje nego vode). Biskvit peći na velikom limu obloženom papirom za pečenje.Tijesto se namaže na papir i peče na 170* oko 10-15min. Biskvit se ne smije presušiti jer se onda ne može rolati. Za kremu miksati na pari 2 cijela jaja i šećer. Kad postane pjenasto i kremasto (nakon cca10-15min.) dodati čokoladu natrganu na kockice. Maknuti s
pare i miješati dok se čokolada ne otopi. U ohlađenu kremu dodati izrađeni margarin. Na svaki biskvit namazati pola kreme. Izrezati ih na trake cca 3cm široke. Malo zarolati i odrezati nožem (tako da dobijete male roladice),i tako sve do kraja. Prokuhati mlijeko,čokoladu,šećer i margarin. Maknuti s vatre i miješati dok se sve lijepo ne izjednači i malo prohladi kako bi se lijepo (u što debljem sloju) uhvatilo za biskvit. Rolice umakati u čokoladu pa uvaljati u kokos.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar