SASTOJCI
1kg svinjskih snicli
5-6 malo debljih listova slanine
malo rendanog kackavalja
200-300gr kajmaka
vegeta
so
Za przenje
malo prezli
malo brasna
2 jajeta
dosta ulja za przenje
PRIPREMA
Snicle dobro istanjiti cekicem za meso.Posuti vegetom , i dobro je utrljati u sniclu , zatim ostaviti malo da odstoje, kako bi se dobro usolile.Za to vreme na sitne kockice iseckati nekoliko lista slanine i izrendati kackavalj u cinijicu . Sniclu razvuci, premazati kajmakom , a zatim odozgo posuti smesom od kackavalja i slanine. Urolati je kao sarmicu ,a coskove uvuci kako ne bi ispadala smesa tokom przenja.
Postupak pripreme za przenje
Zatim, tako urolanu sniclu uvaljati najpre u tanjir sa brasnom, zatim u umuceno jaje, pa u prezle(hlebne mrvice) i Karadjordjeva snicla je spremna za przenje.
U serpi ugrejati malo vise ulja, i kada je vrelo, u njega spustiti pripremljene snicle .Prziti ih ravnomerno malo duze vremena, uz okretanje snicle s vremena na vreme, dok podjednako ne porumeni.
Snicle su nakon ovoga gotove i spremne za jelo. Mogu se jesti, naravno vruce, dok se jos kackavalj u filu topi u ustima, a podjednako su dobre i hladne, s tim sto ih tada isecem na prstenove i stavim malo majoneza odozgo.U svakom slucaju, sjajne su!
Izvor:/www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar