• 45 dag šećera
• 9 v.ž vode
• 1,5 dcl mlijeka
• 1,5(37,5 dag) margarina
• oko 60 dag usitnjenih petit keksi
• 50 dag mljevenog slanog kikirikija
glazura
• 2 dcl slatkoga vrhnja za šlag
• 30 dag čokolade za kuhanje
PRIPREMA
Staviti kuhati šećer,vodu i mlijeko.Kada zavrije dodati 1,5 margarin i dalje vreti do pjene pa skinuti s vatre.
Kekse usitniti a slani kikiriki samljeti.
Dodati kekse i kikiriki u smjesu od šećera i margarina.Dobro promiješati pa staviti u tepsiju promjera 40*24 cm koju ste obložili pek-papirom.Čekati da se malo stisne pa preliti glazurom.
Za glazuru otopiti slatko vrhnje za šlag s čokoladom zajedno.Ne smije zavreti,neka se samo otopi i poveže-tik pred vrenje maknuti s vatre i time preliti kolač.Dobro ga ohladiti(najbolje preko noći) pa rezati na uske štangice.
Nema komentara:
Objavi komentar