“Patim od artritisa i stalno se suočavam sa bolovima u zglobovima koji me ponekad sprečavaju čak i da ustanem iz kreveta”, započinje svoju ispovest žena koja je želela da ostane anonimna.
“Jedna žena mi je rekla za recepte koje je uglavnom držala u tajnosti ali je sad napravila izuzetak.”
Recept:
1 litar vode.
1 patlidžan srednje veličine,
Operite patlidžan,te ga usitnite i stavite u ključalu vodu, nkon toga isključite šporet i ostavite tako dok se voda ne ohladi i zatim odvojite 760 ml te tečnosti te ostavite u frižider. Ovu mješavinu koristite za kao piće koje će te konzumirati.
Za eksternu upotrebu uradite sledeće:
U 250 ml tečnosti sačuvajte 50 ml maslinovog ulja i tu mješavinu stavite u frižider.
Način korišćenja:
250 ml popijte ujutru i nanesite još na bolno mjesto
Još po 250 ml ispijte prije ručka i prije večere na prazan želudac
“Nakon deset dana korišćenja ovog prirodnog lijeka,neće nestati samo bol, već i sam uzrok bola”, poručuje žena.
Artritis predstavlja promjenu na zglobocima koji se javljaju postepeno, te znaju biti jako neprijatne!
Ova pojava pračena je otečenim zglobovima, nemogućnosti normalnog pokretanja i slično.
Ova oštečenja mogu biti dugotrajna,zglobovi postaju bolniji, sve više otiču,te ih prate upale.
Stoga vam mi donsimo pravo riješenje za vaše zglobove!
U nastavku vam donosimo veoma jednostavan recept koji će brzo donjeti rezultate!
Sastojci:
1/4 jabukovog sirćeta
voda
malo paprike
Priprema:
Sve što treba jeste da pomješate sastojke i da stavite na bolne i otečene zglobove i ispratite oporavak!
Vegan Susie je doživjela veoma neprijatnu bol koja se manifestovala u zglobovima , a naročito su bili zahvaćena koljena, ramena i laktovi.
Zbog toga što joj se dešavalo, mogla je lako predvidjeti kada će doći do promjene vremena, pa su joj prijatelji iz tpog razloga dali zanimljiv nadimak ”vremenska prognoza”. To joj nije smetalo, samo je željela što prije da se riješi ove neugodne boli.
Ubrzo je prestala sa konzumiranjem proteina, kako životinjskih, tako i mliječnih pa je nakon nekog vremena uvijedela kako bol lagano nestaje. Tako da je počela voditi računa o tome šta unosi u svoj organizam.
Izjavila je kako joj je ovo na neki način preporodilo tijelo, sada se osjeća kao totalno druga osoba.
Ona sada preporučuje i savjetuje drugim ljudama koji imaju problema sa artritisom da pokušaju i oni prekinuti sa konzumirnajem mliječnih proteina i onih iz mesa, jer ništa ne gube , a mogu sebi itekako pomoći. Barem neka probaju. Ti proteini dovode do povećanja kiselosti u tijelu pri čemu dolazi do pojave problema.
Autor knjige Živjeti bez bolesti i njemačko-američki „otac“ sirove ishrane, Ernst Gunter svojevremeno je objavio zanimljiv recept za liječenje išijasa, gihta, artritisa, reume te ostalih upalnih i bolnih stanja na zglobovima, kukovima, prstima ruku i nogu, koljenima i bolnoj peti (trn u peti).
Lijek se sastoji u vidu obloga koje stavljate na bolna mjesta i direktno djeluje na bol.
Postupak izrade obloga
Potrebni su:
crni luk
krompir
sjeme lana.
Punu supenu kašiku sjemenki lana potopite u 2-3 dcl vode. Kuhajte desetak minuta dok sjemenke lana ne naprave škrobastu smjesu.
Operite krompir i izrendajte ga skupa sa korom. Izribajte i srednju glavicu crvenog luka. Kada se voda sa lanenim sjemenom ohladi dodajtekrompir i luk i sve dobro izmješajte. Ocjedite višak tečnosti iz smjese.
Ukoliko se radi o problemima na prstima, odnosno peti, smjesu stavite u stare rukavice ili čarapu, navucite ih ili noge te preko navucite najlonske kese koje ćete vezati tako da višak tekućine ne izađe vani.
Na druge dijelove tijela kao što su kukovi, kičma, rebra, koljena i sl, smjesu staviti prvo u gazu te položite na oboljelo mjesto, nakon toga cijelo područje omotajte nekim zavojem ili providnom folijom koja će smjesu držati pripijenu za oboljelo mjesto. Ove obloge potrebno je držati tokom noći, na oboljelim mjestima te ujutro baciti, a mjesta oprati sapunom i vodom.
Ukoliko su mjesta vidna, a luk vam eventualno iritira kožu, odnosno pravi crvenilo, kožu prvo možete namazati nekom jako masnom kremom ili maslinovim uljem ili možete pojačati sloj gaze na smjesi.
Nema komentara:
Objavi komentar