SASTOJCI
100g. maslaca ili kvalitetnog margarina
100g. šećera u prahu Dolcela
1 vrećica vanilin limun šećera
1 jaje-žumance
2 limuna
250g. pšeničnog glatkog brašna Podravka (za izradu tijesta)
2 žličice praška za pecivo
PRIPREMA
1. pjenasto miksajte maslac,sobne temperature,najbolje je da ga preko noći izvadite iz frižidera ako ćete drugi dan raditi ove keksiće.
maslacu dodajte šećer,limun-šećer,žumance,zatim limunov sok i koricu-manje ili više sve po ukusu.
2. brašno izmiješajte s praškom za pecivo pa malo po malo dodajte u smjesu.zamijesite tijesto,oblikujte male kuglice veličine malo većeg oraha i od svake kuglice oblikujte kiflice -keksiće ,možete po želji raditi razne oblike.
3. pecite keksiće u predhodno zagrijanoj pećnici na 180C-15 minuta,pazite da vam se ne prepeku.
tople pospite s prah šećerom u kojem ste umiješali jednu vrećicu limun-šećera.
Posluživanje
prije posluživanja,možete ih još jednom ukrasiti sa šećerom..držite ih u limenim kutijama jer će tako sačuvati prhkost i aromu.
limun možete zamijeniti narančom ili u ovo vrijeme aktualnom mandarinom sve po želji i vašem ukusu.
Nema komentara:
Objavi komentar