SASTOJCI
3 kg Paprike
2 kg Rajčice
1 kg Patlidžana
1 struk Poriluka
1 manja glavica Češnjaka
1 dl Octa
-- Papar
-- Sol
-- Peršina
-- Bosiljak
PRIPREMA
1.
Ogulite rajčice i stavite ih dinstati na malo maslinova ulja i poriluka. Miješajte cijelo vrijeme i kad ispari većina vode, otprilike na pola da se smanji početna masa ostavite sa strane.
Paprike i patlidžane ispecite i stavite u vrećice da se lakše ogule. Kad se prohlade prilično će se dobro koža skidati.
1.
Kad ste to uradili, prstima natrgajte papriku i patlidžane na krupnije komade.
2.
Stavite u posudu sve zajedno, papriku i patlidžan, uprženu rajčicu i začinite solju i paprom.
3.
Kuhajte do gustoće koja vam odgovara, ja pravim dosta gusto.
4.
Nasjeckajte sada začinsko bilje i češnjak, te primješajte smjesi. Dodajte ocat i ako želite još ulja.
5.
Vruću smjesu stavite u vruće sterilizirane teglice i stavite na desetak minuta u pećnicu na 180°C da se uhvati korica odozgo. Zalijte uljem.
6.
Čvrsto zatvorite poklopce teglica i ostavite da se polako hlade, najbolje pokrivene dekom.
Posluživanje
Poslužuje se uz feta sir i uz pečenje ili se služi kao meze. Može se praviti i bez patlidžana.
Nema komentara:
Objavi komentar