četvrtak, 23. studenoga 2017.

Zebra kolač sa makom i kokosom

Omiljeni zebra kolač sa novim ukusom ,osnovni sastojci po starom ali ovaj put sa dodatkom maka i kokosa -ispala je idealna kombinacija. Prvi put ga spremam ali merice su ispale savrsene ,priprema je brza i jednostavna zato vam predlazem da ga pripremiti koji dan ranije a zatim ....uzivajte !!!

Sastojci 
mera je solja od 2,5dl
125gr omeksali puter
1 i1/2 solja secer
1 vanilin secer
4 jaja
1 solja kisele pavlake
1 i 1/2solja brasno

 
1kasicica prasak za pecivo
1/4 kasicice soda bikarbona
10 kasika mleko
5 kasika ulje
rendana kora 1 limona
100gr mleveni mak
100gr kokos
4 kasika marmalade za premazivanje po ukusu

 
Priprema
1.
Umutimo omeksali puter sa secerom i vanilin secerom a zatim dodajemo jaja jedno po jedno. U posudi pomesamo suhe sastojke-brasno,prasak za pecivo  rendana kora limona i sodu bikarbonu.U drugoj posudici sipamo mleko i ulje i naizmenicno dodajemo u smesu deo suhih sastojaka,kisele pavlake i mleka sa uljem-sve to radimo mikserom na najmanjoj brzini.Dobivenu smesu delimo na dva dela i u jedan dodajemo mleveni mak a u drugi kokos
2.
Kalup od 26cm na dno oblozimo pek papirom a stranicno premazemo uljem.U centru kalupa sipamo po 1 kutlacu{oko 4-5 kasika} svake smese naizmenicno dok potrosimo obe smese.

3.
Pecemo i zagrejanoj rerni oko 30-40min {proverite cackalicom}  Peceni kolac prevrnemo na kuhinjsku krpu a zatim postavimo na tanjir .Ja sam povrsinu premazala zagrejanom marmeladom od jagoda i posula seckanim orasima a vi uradite po vasem ukusu-cokoladna ili bela secerna glazura,mozda novogodisnje dekoracije ili samo posuti vanilin secerom.

4.
parce kolaca-raj za ljubitelje maka i kokosa

Posluživanje

Idealan kao praznicni desert a moze i kao dorucak uz casu mleka ili caja !  Dobar apetit !!!!!!!

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar