nedjelja, 21. siječnja 2018.

Pikantne polpete od krumpira

Sastojci
60-70 unci Krumpira
1 razdora
20 dkg pancete (nemasnije)
1 žlica masla
2 kašike seckanog peršuna
6 kasika škrob jestivog
1 žumance
muškatni oraščić

 
maslinovo ulje za prženje
papar i sol.

Priprema
1.
Oljuštite krompir, isecite na kockice i kuvajte 20-30 minuta u dosta slane vode.
2.
Zatim ocjedite krompir i hladan.
3.
U međuvremenu, sjeckani slanina i pržiti luk u maslinovom ulju u tiganju, također pržena mješavina malo pustiti cool.
4.

 
Krumpir pire (pire postupak), dodajte kašiku putera, škrob, žumance, miješati luk i slaninu, a dvije kašike peršuna.
5.
Začin mix sa solju.paprom i muškatni oraščić.
6.
Smjesu dobro izmješamo i napravimo valjak, smjesa bude poput one za njoke, možete polpetice formirati uz pomoć brašna da se manje lijepi.
7.
Kada ste formirali polpetice pržite na zagrijanom maslinovom ulju do zlatnožute boje.
8.
Polpetice izvadite na papirnati ubrus i poslužite.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar