subota, 20. siječnja 2018.

TROUGLASTI ČOKOLADNI KOLAČ SA BANANOM I KEKSOM SA MJERAMA NA KAŠIKE

Odličan kolač, ukusan i brz za pripremu.

Potrebno:
300g keksa Petite beurre (oko 40 keksa)
800 ml mleka
2 kašike brašna
3 kašike gustina
1 šolja šećer
1 kašika maslaca ili margarina
2 kašike kakaoa

 
2 Banane
1/2 šolje mlevenih oraha
Postupak:

U šerpi pomešajte brašno, kakao, gustin i šećer. Postupno dodajte mleko i sve vreme mešajte dok ne dobijete smesu bez grudvica. Šerpu prebacite na šporet, zagrevajte dok ne provri, sve vreme

 
mešajući. Kad provri dodajte puter ili margarin i kuvajte još par minuta. Na plastičnu foliju poređajte tri reda keksa (dužine po želji, na snimku je 3×4 keksa). Preko keksa nanosite vruć fil, zatim ponovo sloj keksa, pa fil. Treći red keksa ređate samo na krajnjim redovima, a u sredini stavite banane.
Na krajnje redove ređajte naizmenično fil i keks još dva puta. Ostavite deo fila za premazivanje kolača odozgo. Lagano podignite jedan kraj kolača zajedno sa folijom ka sredini, a potom isto učinite i sa suprotne strane. Dobro stegnite foliju, zavežite ili pričvrstite gumicom na krajevima i ohladite u frižideru par sati. Ohlađen kolač izvucite iz frižidera, skinite foliju i premažite ga preostalim filom koji ste malo zagrejali. Odozgo kolač pospite seckanim orasima.

Nema komentara:

Objavi komentar