SASTOJCI
• 250 gr secera
• 200 ml vode
• 150 gr nasjeckanih oraha
• 150 gr mljevenog petit keksa
• 150 gr grozdica
• 80 gr tamne cokolade
• 125 gr margarina
• 1 kom jaje
• 1 kom oblatna od 200 gr
PRIPREMA
Pokvasite nekoliko kuhinjskih krpa u potpunosti i dobro ocjedite. Zatim na krpu stavite list oblatne, pa preklopite drugim krajem krpe, pa slijedeci list i tako dalje dok svi listovi ne budu pokriveni vlaznom kuhinjskom krpom.
Secer kuhajte sa vodom otprilike oko 10-15 minuta na laganoj vatri.
Nakon toga dodajte nasjeckane orahe, mljevenje kekse, grozdice, izlomljenu cokoladu, margarin i jaje.
Mijesajte na laganoj vatri dok se cokolada i margarin ne istope.
Vrucu smjesu premazite preko svakog lista oblatne i to na onoj strani gdje su manji kvadratici. Svaki lista nakon sto premazete i preklopite drugim pritisnite rukama. Nakon sto zavrsite sa svim listovima uvijte oblatnu u roladu.
POSLUZIVANJE
Ukoliko zelite manje komadice onda mozete mazati i slagati 3 lista i uviti u roladu i isto to uciniti sa ostala 2. Tako cete dobiti dva rolata, jedan tanji drugi malo deblji. U zadnje vrijeme pravim na taj nacin.
Nema komentara:
Objavi komentar