ponedjeljak, 13. veljače 2017.

KIŠ! KIŠ VODI POREKLO IZ FRANSCUSKE, I ZAPRAVO JE SLANA PITA OD PRHKOG TESTA SA FILOM OD JAJA I MLEKA. IMA IH RAZNIH VRSTA, A OVO JE GAGIN KIŠ SA SLANINOM I KRASTAVČIĆIMA, I MOGU REĆI SAMO DA JE FANTASTIČAN.

Sastojci
200 g brašna
100 g putera
malo soli
70 ml vode
100 g slanine

 
100 g šunke
100 g kiselih krastavčića
4 jaja
1 dl kisele pavlake

Priprema
1.
Krastavčiće i šunku iseći na kockice. Slaninu na manje listiće.
2.
U prosejano brašno sipati so, dodati hladan puter isečen na kokcice. Rukama utrljavati brašno u puter dok se ne dobije mrvičasto testo. Dodati vodu i umesiti glatko testo.
3.
Testo razviti u krug malo veći od prečnika pleha (Ø 26 cm), prebaciti na nepodmazan pleh i podići ivice. Testo malo izbušiti viljuškom.
4.

 
Slaninu propržiti. Na testo staviti slaninu (može se odliti mast, ja nisam), krastavčiće i šunku.
5.
Viljuškom razmutiti jaja sa pavlakom i preliti preko.
6.
Peći na 200-220°C stepeni dok ne porumeni lepo odozgo. Kod mene se peklo 15 minuta sa ventilatorom.
7.
Kiš u pripremi
Recept preuzet odavde, uz manje modifikacije.

Nema komentara:

Objavi komentar