nedjelja, 12. veljače 2017.

PRHKA RAFAELO ŠTRUDLA ODLIČAN IZBOR ZA SVE DOMAĆICE..

SASTOJCI
Za testo
200 gr putera ili margarina
100 gr šećera
1 kesica vanilin šećera
1 jaje


 
2 dcl jogurta
prstohvat soli
500 gr brašna
50 gr kokosa
1 kesica praška za pecivo

Za punjenje
6 dcl mleka
5 kašika šećera
2 pudinga od vanile
100 gr kokosa

Za posipanje
šečer u prahu
1 kesica vanilin šećera


 
PRIPREMA
Umutiti puter ili margarin sa šećerom, vanilom,  dodati 1 jaje, dobro umutiti pa dodati jogurt, so, kokos, brašno i prašak za pecivo.

Zamesiti testo oblikovati u kuglu i ostaviti da stane 30 minuta.

Za to vreme napraviti punjenje. U posudu staviti 5 dcl mleka i 5 kašika šećera da se kuva.

Posebno umutiti 2 pudinga od vanile sa 1 dcl mleka, dodati u vrelo  mleko i kuvati dok se ne zgusne

pa dodati 100 gr kokosa, dobro izmešati i skinuti sa vatre.

Odstajalo testo podeliti na 3 dela, svaki deo razvaljati u ploču veličine 24×30 cm, premazati sa toplim kuvanim filom i urolati.

Štrudle staviti u kalup prethodno obložen papirom i peći na 170 stepeni 30 minuta.

Pečene štrudle posuti šećerom u prahu i vanilin šećera, dobro ohladiti i seći.

Nema komentara:

Objavi komentar