srijeda, 13. prosinca 2017.

Moje sarajlije! Nemam reci so koje bi opisala ove predivne peciva,od gore i dole krckave a sredina mekana ko dusa...

Sastojci
500ml mleka
2 jaja
2 kasike secer
4 kasikica soli
4 k.ulje
1 kvasac
1kg brasno
120g margarina

 
1/2 saljica ulje (od kafe)
sira

Priprema
1.
Zamesite testo od mleka,jaja,so,secer,kvasac,ulje  i brasna.Ostavite da testo odmori 10min dok pripremite pleh u kojem ce te ih peci (malo nauljite ga)
2.
Testo podelite na 25 loptica (sarajlija).
Svaku lopticu zasucite sa rukom i zavijte u puzica (ko na slici) stavljajte u pleh .(dovoljan je jedan pleh za sve da stanu)
3.

 
U sredinu stavite po parcense sira ,spinat i dr.
Kad su gotove pokrijte i ostavite da otstoje 1h 30min(jedan sat i trideset minuta ali ne u mnogo toplu prostorijur
4.
Rernu zagrejte.
Otopite pola margarina sa pola salice ulje i prelijte gotove sarajlije.Stavite da se peku
5.
Kad porumene izvadite gotove su.

http://www.coolinarika.com/
HLJEB / PECIVA

Nema komentara:

Objavi komentar