petak, 8. prosinca 2017.

PRINCEZA ŠUBARICA

Odličnog okusa i vrlo lijepo izgledaju ...!

SASTOJCI:
TIJESTO:
150g masti ili 160 g margarina
10 žlica šećera
4 jaja
520 g mekog brašna
60 g tamnog kakaa
1 prašak za pecivo

 
KREMA:
500ml mlijeka
1 dolcela puding vanilija
2 pune žlice gustina
150g šećera
2 burbon vanilija, vanili pasta
100g bijele čokolade
250g maslaca
kokos
PRIPREMA:

 
Mast i jaja dugo, dugo miksajte da vam se pretvore u finu kremu. Ostalo prosijte i dodajte u tu kremu te fino povežite, meni sve to odradi mikser a vi možete i rukama, kad povežete. Ostavite u frižideru da se malo stegne, pola sata. Rastanjite i vadite keksiće na veličinu koju želite. pecite nekih 10-tak minuta. U 100 ml mlijeka razmutite puding i gustin. Ostalo mlijeko sa šečerom ugrijte do vrenja i skuhajte puding, cijelo vrijeme miješajući pjenjačom da se ne stvore grudice. Kad je puding kuhan ugasite vatru i dodajte izlomljenu bijelu čokoladu, burbon vaniliju i maslac a možete i margarin sa okusom vanilije.


Miješajte pjenjačom dok se sve ne otopi i poveže u gustu gustu finu kremu. Prebacite u drugu posudu i prekrijte prijanjajučom folijom da se ne stvori kožica. Ohladite kremu do kraja. Ja obično to napravim navečer i pustim do jutra. Slažete keks, krema, keks, krema, keks. Cijeli keks okolo namažete kremom i uvaljate u kokos. Na vrh stavite cvjetak kreme i princezi krunu od hostije, a možete i čokoladu. Moji keksići su bili za dva griza, promjera 3,5 cm, lijepi, slatki i mamili su da ih zagrizeš.

POSLASTICE

Nema komentara:

Objavi komentar