SASTOJCI
5 jušnih žlica krupnije mljevenih zobenih mekinja
1\2 jušne žlice pšeničnih mekinja
2 jušne žlice zobenih pahuljica
3 bjelanjka (jaja srednje veličine)
za slatku varijantu
sladilo po želji, cimet, limunska korica ili nekakav začin po želji
za slanu varijantu
sol i začini po želji
I U SLATKU I U SLANU VARIJANTU OBVEZNO DODATI POLA KAVENE ŽLICE PRAŠKA ZA PECIVO
PRIPREMA.
Sve sastojke izmiješati žlicom i mokrim rukama oblikovati kuglicu koju spljoštite i stavite na papir za pečenje.
Peči na 180 stupnjeva toliko dugo dok keksi ne porumene. Ja volim kada su jace peceni pa budu tvrđi, ali nemojte pretjerati :-)
Pravila sam i varijantu uz dodatak jedne jusne zlice kakaa i desetak sjeckanih ljesnjaka. Kada sam ih stavila u tepsiju poprskala sam ih s par kapi vanilija ekstrakta....mmmmmm Stavljam slike :-)
Poslužiti uz čaj ili kavu.....ili kao slani zdravi kreker :-) Dobar tek :-)
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar