četvrtak, 18. siječnja 2018.

Karamele! Mmmmm...

Sastojci
250 g šećera
250 ml slatke pavlake
30 g putera
60 g meda

 
ekstrakt vanile

Priprema
1.
Kalup veličine 20X20 cm obložiti papirom za pečenje i premazati tankim slojem ulja.
2.
U šerpu staviti šećer, pavlaku, puter, ekstrakt vanile i med. Dobro promešati i zagrevati polako da se šećer rastopi i na tihoj vatri sve sastojke kuvati dok masa ne dobije karamel boju i onako vidno se zgusne.
3.

 
Sirup odmah sipati na papir i ostaviti da se prohladi. Jos mlaku, ali već stegnutu masu, pažjivo odlepiti od papira pa vratiti na papir i nauljenim nožem polako seći na kockice 2×2 cm pa vratiti u frizider da se stegne.
4.
Svaku “bombonicu” staviti u korpicu od papira ili umotati u celofan.
5.
Evo još par sličica ... a više možete videti ovde…
Isprobano od strane netherland ovde ...

Nema komentara:

Objavi komentar