SASTOJCI
250 g Tjestenine Spaghetti Podravka
120 g sira (gauda, ementaler ili sl.)
100 g šunke (može i neka salama)
1 veća rajčica
120 ml mlijeka
2 dcl
vrhnja za kuhanje
2 jaja
žlica parmezana
žlica krušnih mrvica
sol, papar, bosiljak
PRIPREMA
Špagete skuhati “al dente”. U međuvremenu narezati šunku i rajčice na manje komadiće. Bosiljak nasjeckajte.
2.
Razmutite jaja, vrhnje i mlijeko te dodajte naribani sir i začine.
3.
Špagete dobro ocijedite te ih pomiješajte sa šunkom, rajčicom i nasjeckanim bosiljkom. Prebacite u vatrostalnu posudu te prelijte smjesom sira i vrhnja.
4.
Izmiješajte parmezan i krušne mrvice te ravnomjerno rasporedite po površini tjestenine.
5.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu 200 °C oko 20 minuta.
Posluživanje
Poslužite uz sezonsku salatu i pospite parmezanom :))
Nema komentara:
Objavi komentar