Za testo:
2 dcl mlake vode
20 gr svežeg kvasca
1 kašika šećera
1 kašikica soli
2 dcl jogurta
4 kašike ulja
550 gr brašna
Za punjenje:
150 gr sira ( feta sir ili sitni sir)
1 jaje
ulje za praženje
Priprema
1.
Sastojke za testo sjediniiti , dobro izraditi testo i ostaviti da nadolazi dok se ne udvostruči.
2.
Kad testo nadodje, premesimo ga i podelimo na 10 delova.Napravimo punjenje za mekike: Pomešamo sir i jaje. Uzeti kuglicu testa razvaljati oklagijom da bude tanko, premažemo sa smesom od sira i jaja, preklopimo kao lisnato testo( kao na slici), opet malo pritisnemo oklagijom da se malo razvalja. Tako uradimo sa svim lopticama testa i ostavimo 15-20 minuta da stanu pa pržimo na ulju sa jedne i druge strane.
Nema komentara:
Objavi komentar