SASTOJCI:
Za koru:
8 bjelanaca
400 gr šećera
1 kašika sirćeta
Za fil:
8 žumanaca
200 gr prah šećera
300 gr mljevenog keksa
1 pakovanje margarina
100 ml mlijeka
2 šlaga
800 gr voća – naš primjer su jagode
PRIPREMA:
U posudi umutiti bječanca,šećer,pa na kraju dodati sirće i još malo mutiti.
Preliti smjesu i pleh obložen pek papirom i koru peći 25 minuta na 150°C.
Dok se to peće vi umutite žumanca i prah šećer,dodati margarin i na kraju mlijeko i keks.
Pola smjese fila prelijte na ohlađenu koru,zatim poredajte komade voća,prelijte drugom polovinom fila i na kraju umutite šlag i završite vaš kolač.
Kolač obavezno staviti u frižider da se stisne i ohladi,a zatim ga sjecite i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar