Za podlogu
100 g poprženih i mljevenih lješnjaka
100 g čokolade za kuhanje (40% kakaa)
Za ganache mousse kremu
150 ml Šlaga 5+ Dolcela
50 ml mlijeka
100 g tamne čokolade (70 % kakaa)
Za mousse od bijele čokolade
50 ml mlijeka
150 ml Šlaga 5+ Dolcela
150 g bijele čokolade
Za mousse od tamne čokolade
50 ml mlijeka
150 ml Šlaga 5+ Dolcela
150 g čokolade za kuhanje (40 % kakao)
Za preljev
300 ml Šlaga 5+ Dolcela
150 g mliječne čokolade
75 g tamne čokolade (70 % kakaa)
75 g čokolade za kuhanje (40 % kakaa)
PRIPREMA
Za podlogu
Popržite lješnjake i očistite ih od ljuskica, sameljite na krupnije komadiće i pomiješajte s otopljenom čokoladom. Stavite dobivenu masu na masni papir u kalup za torte veličine oko 20 cm.
Stisnutu i ohlađenu čokoladnu podlogu okrenite i maknite papir, dobit ćete predivnu čokoladnu podlogu punu lješnjaka.
Za ganache mousse kremu
Slatko vrhnje, mlijeko i čokoladu stavite na laganu vatru da se otopi i kada zavrije, maknite na stranu da se hladi. Krema ne smije biti tvrda, nego tekuća, a opet hladna. Miksajte je nekoliko minuta dok ne dobijete pjenu poput moussa. Premažite preko podloge i stavite u hladnjak da se hladi.
Za mousse od bijele čokolade
Izmiješajte mlijeko i slatko vrhnje, izmiksajte do pola i lagano dodajte otopljenu bijelu čokoladu. S najmanjom brzinom električnom miješalicom povežite sastojke. Bijelu mousse kremu nanesite preko tamne kreme i vratite u hladnjak.
Za mousse od tamne čokolade
Izmiješajte mlijeko i slatko vrhnje, izmiksajte do pola i lagano dodajte otopljenu tamnu čokoladu. S najmanjom brzinom električnom miješalicom povežite sastojke. Kremu od tamne čokolade nanesite preko bijele kreme i vratite u hladnjak.
Preljev preko torte
Prokuhajte slatko vrhnje. Mliječnu čokoladu stavite u jednu posudu, a tamnu čokoladu (70% kakaa) i čokoladu za kuhanje u drugu posudu.
Ravnomjerno podijelite vrhnje po čokoladama i dobro sve špatulicom promiješajte da se čokolade otope i da nema grudica.
Ohladite i pojedinačno svaku prelijte po torti. Prvo mliječnu čokoladu prelijte i stavite hladiti. Zatim prelijte tamnu smjesu čokolada te prelijte i stavite hladiti.
POSLUZIVANJE
Toplim nožem zagrijanim u vrućoj vodi izrežite tortu na kriške pa poslužite.
SAVJET
Prilikom pripreme moussa čokoladu malo ohladite i odjednom je umiješajte u napola istučeni Šlag5+ i pazite prilikom miješanja da ne prijeđete granicu između moussa i šlaga tj. da ostane smjesa mekanija, jer će se inače stvarati grudice masnoće.
NAPOMENA
Tortica je malena... ali ubojita, ukoliko želite veću, samo povećajte količine x 2, za kasniji tijek ne odgovaram :DDDD !!
Nema komentara:
Objavi komentar