utorak, 11. srpnja 2017.

TIKVICE U KREM SOSU – RUČAK GOTOV ZA 30 MINUTA

Tikvice su zahvalne jer im nije potrebna duga termička obrada, a u kombinaciji s piletinom, možete imati gotov ručak za 30 minuta. Razne su mogućnosti kombinacija piletine i tikvica, a ovog puta inspiracija za dodatak mi je bilo ono što sam našla u frižideru.

SASTOJCI
– 400 g otkoštenog karabatka ili belog mesa
– 3 manje tikvice
– 1 glavica crnog luka


 
– malo soli
– po ukusu mešavina biljnog začina
– malo majčine dušice
– 150 ml pavlake za kuvanje

PRIPREMA
Meso iseći na komade pogodne za jedan zalogaj, luk očistiti i sino iseckati. Tikvice dobro oprati i štedljivim nožićem oljuštiti, iseći na kocke i malo posoliti.


 
U šerpi zagrejati malo ulja, koristila sam kokosovo ulje, staviti iseckani luk i kratko ga prodinstati da postane staklast. Dodati meso, začiniti ga mešavinom začina i poklopljeno dinstati 20-tak minuta.
U meso koje je mekano dodati tikvice ocedjene od vode koju su pustile i sve zajedno prodinstati da tikvice tek malo odmeknu.

Na kraju dodati pavlaku, majčinu dušicu i sve zajedno ostaviti još 5 minuta na ringli da blago krčka.
Isključiti ringlu i ostaviti jelo na njoj dok vi pripremite testeninu kao prilog.

Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar