nedjelja, 26. studenoga 2017.

Crna mocha

.inače ne pijem prečesto kavu, ali u ovom kolaču naprosto guštam u njenom okusu :)

SASTOJCI
suhi sastojci
•  1 1/2 šalica brašna
•  1 šalica smeđeg šećera
•  1 mala žličica sode
•  1/2 male žličice praška za pecivo
•  3 vrhom pune žlice kakaa
•  2 žlice instant kave
•  Prstohvat soli

tekući sastojci
•  150 ml mlijeka
•  2 žlice slada ili meda
•  100 ml kokosova mlijeka
•  5 žlic aulja
•  1 žlica amaretto likera

glazurka
•  2 žlice kakaa
•  3 žlice maslaca
•  2 žlice mlijeka
•  1 žlica instant kave
•  5 žlica smeđeg šećera
•  1 žlica amaretto likera
•  posip glazurke šećerom u prahu (po želji)



PRIPREMA
Uključite pećnicu na 180 stupnjeva.
Pomiješajte u posudi sve suhe sastojke, odvojeno tekuće.
Tekuće ulijte u suhe sastojke i lagano ručno izmiješajte.
Smjesu sipajte u lim za pećenje i pecite približno 30-ak minuta (provjera čačkalicom)
Dok ispečeni kolač hladi, izradite glazuru…u lonac na blagu vatru stavite sve sastojke i miješajte dok svi sastojci lijepo ne povežu se (pazite da ne zavrije, prije je potrebno maknuti s vatre).
Prelijte spremljenu glazurnu smjesu preko kolača.



SAVJET
ova glazura je divno meka, karamelkasta i takova vam ostaje i poslije par sati hlađenja.
Nama je ta naj naj, ali ukoliko želite čvršću glazuru, jednostavno radite onu provjerenu: čokolada+par kapi ulja ;)
Ukoliko želite unijeti malo bjeline u ovu crnu slasticu, vrh glazurke prekrijte bijelim plaštom šećera u prahu ;D

Nema komentara:

Objavi komentar