nedjelja, 26. studenoga 2017.

Piskota torta

Moja rodjendanska,za sve cure koje zeljno iscekuju recept

SASTOJCI
•  2 duple kutije piskota ili markiza biskvita
•  6 kom.jaja
•  250gr putera
•  2 kesice slaga
•  200gr cokolade
•  200gr secera



PRIPREMA
Piskote namocene u mleko ili belu kafu, redjaju se po posudi okruglog oblika oblozenu prijanjajucom folijom ili najlon kesom, i po dnu i po ivicama.

FIL
Umutiti 6 zumanaca sa 100gr secera(mutiti na pari).Kad se to ohladi dodati umucenih 6 belanaca sa 100gr secera.Umutiti 250gr putera i dodati 200gr istopljene mlake cokolade.Sve pomesati i dobro izmiksirati dok se sastojci ne sjedine.
Sipati fil u posudu preko naredjanih piskota, zatim preostale piskote zabadati u fil po sredini, zatim odozgo prekriti poredjanim piskotama.
Kad se to dobro ohladi u frizideru, izvaditi tortu na tacnu i preko staviti umucena dva slaga.



POSLUZIVANJE
Ova kolicina je za nesto manji tortu,ja obicno pravim meru ipo,ako je i vama potrebna povecajte.Po zelji u fil mozete staviti malo ruma, seckane orahe ili suvog grozdja, jako je dobro u svim verzijama.
PRIJATNO!

Nema komentara:

Objavi komentar