600g marcipana
2-3 kasike secera u prahu (za rad sa marcipanom)
250g nutella namaza
100-150g przenih,mljevenih ljesnjaka
5 velikih kasika ruma
375g kvalitetne tamne cokolade
PRIPREMA
Marcipan razvaljati u veliki krug oko 1cm debljine na radnoj povrsini sa malo secera u prahu,da se izbjegne ljepljenje.
Nutellu,ljesnjake i rum zamjesiti kasikom u gustu masu. Rum ce da je dobro stvrdne i osusi,,tako da cete rukama moci filovati kuglice,a nece biti ljepljive.
Marcipan vrhom case ili tegle rezati u krugove,i svaki krug filovati sa nutella smjesom pa dobro omotati marcipanom na sve strane. Redati na pleh oblozen pek papirom,pa staviti u frizider 2-3 sata na hladjenje. Ja sam pravila ogromne kugle. Jedna je bila dovoljna da zasiti,,a od ove kolicine sam dobila oko 25 velikih kuglica. Ako ih pravite standardne velicine,,moglo bi biti dovoljno i za 40-45.
Ohladjene kuglice umakati u predhodno otopljenu cokoladu. Ja sam koristila tamnu glatku jestivu,,,i bile su mi savrsene.
Vratite nazad u fizider na sat ili dva, a zatim posluzite po zelji.
Nema komentara:
Objavi komentar