SASTOJCI
1l vode
1 žličica soli
150 g šećera
500 g pola oštro, pola glatkog brašna
1/2 čaše rakije
kore od limuna i naranče
malo cimeta
PRIPREMA
Lonac sa vodom, soli i šećerom ostaviti da proključa.Kad proključa, maknuti sa vatre i usuti brašno lagano miješajući sa kutlačom.Smjesu ostaviti da se hladi.
Kad se ohladi, u smjesu dodati korice limuna, naranče, cimeta i rakije.I sve izmiješajte mikserom sa spiralnim nastavcima.Treba miješati više puta sa stankama od 2 min.Smjesa mora biti glatka.
U duboku posudu, po mogućnosti emajlirani lonac, staviti dosta suncokretova ulja da fritule plivaju u njemu.Fritule se oblikuju između kažiprsta i palca, istiskuju se i vade malom žličicom.Neka se prži po 5 minuta, okrećući ih.Kad dobiju blagu boju staviti ih na komad papirne role za upijanje masnoće.
POSLUZIVANJE
Kad se ohladi, posuti ih šećerom u prahu.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar