utorak, 19. prosinca 2017.

Sočna torta od jabuka! Topi se u ustima

Lipo, puno lipo , topi se u ustima , probudi sva čula , vrijedi truda uloženog !!!
SASTOJCI
Biskvit
15 dag maslaca
10 dag šećera
3 žumanca
15 dag mljevenih badema

 
10 dag brašna

NADJEV
1 kg jabuka
1 limun

KREMA
5 žumanaca
20 dag šećera
6 žlica gustina
7 dcl mlijeka
2 žličice vanilin šećera

SNIJEG
8 bjelanaca

 
25 dag šećera u prahu

PRIPREMA
1.
Biskvit
2.
Zamijesiti sve sastojke i peći 20 min na 180 C.
3.
Nadjev
4.
Naribane jabuke s sokom jednog limuna pirjati 10-ak do 15 minuta.
5.
Krema
6.
Od navedenih sastojaka skuhati kremu i pustiti da se malo ohladi.
7.
Snijeg
8.
Istući čvrsti snijeg od bjelanaca s šećerom.
9.
Priprema
Na mlako tijesto staviti mlake jabuke, mlaku kremu i snijeg od bjelanaca te zapeći 15-ak minuta na 180 C.

http://www.coolinarika.com/
POSLASTICE

Nema komentara:

Objavi komentar