četvrtak, 16. veljače 2017.

http://staimainace.blogspot.ba/2017/02/pripremite-najukusniju-sampitu-mi-vam.html

Slatko, jednostavno, fino...nema bolje :)
SASTOJCI
• 240 g Petit beure keksa
• 125 g putra
• 1 jaje
• 7 dag šećera
• 10 dag čokolade za kuhanje

 
• 2 čepa viskija
• 1 espresso

PRIPREMA
Valjkom zdrobiti kekse na veličinu koja vam paše.
Osobno volim da to malo hruska, pa ne usitnim skroz na prezle nego ostavim i malo većih komadića
Na pari razmutiti jaje i šečer
Kada se jaja i šećer dobro ugriju ubacite i komadiće čokolade i promiješajte dok ne dobiješte finu smjesu.
U nju ulijte malo kave (ja sam stavio jedan kratki  espresso iz Dolce gusta) i čep ili dva viskija, ruma ili što već želite.

 
Dok se to malo hladi u posudi pomiješajte zdrobljene kekse i pola putra.
Ja ga ubacujem u listićima kako bi se lakše i brže pomiješalo.
U smjesu keksa i putra ulijte i čokoladnu smjesu i promješajte.
Novu smjesu stavite u frižider da se malo stisne kako bi ju lakše oblikovali.
Nakon toga oblikujte kuglice i uvaljajte ih u šećer (ili kokos) i opet vratite u frižider.

POSLUZIVANJE
Posluživati ohlađeno iz frižidera.

Nema komentara:

Objavi komentar