SASTOJCI:
Za koru:
5 velikih kašika šećera
5 žumanaca
5 velikih kašika mlijeka
5 velikih kašika ulja
5 velikih kašika brašna
1 velika kašika kakaa
1 mala kašika peciva
Za fil:
2 velike kašike šećera
5 bjelanaca
Za agdu:
15 velikih kašika šećera
10 velikih kašika vode
PRIPREMA:
Kora
Umutite žumanca,dodajte mlijeko i šećer i umutite smjesu mikserom.Dodati zatim ulje,brašno,kakao i pecivo.
Mutite sve dok ne ispadne glatka smjesa.
Prelijte smjesu zatim u kalup i pecite koru.
Fil
Umutite bjelanca u čvrsti snijeg i polako dodajite šećer dok konstantno mutite mikserom.
Agda
Prokuhajte vodu i šećer i kada je vrela sipajte u umućen čvrsti snijeg od bjelanaca dok mutite.
Nakon svega na koru se doda fil i sve se lijepo poravnja te ostavite da se ohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar