utorak, 14. veljače 2017.

JEDAN PRONALAZAK OD KOJEG SE TEŠKO ODVOJITI JEDNA OD LJEPŠIH TORTI

SASTOJCI
Kora
2 šolje brašna
3 kašika džema od kajsije
1 kašičica sode bikarbone
3 kašike ulja
1 šolja šećera
1 šolja (za belu kafu) mleka
1/2 praška za pecivo


 
Fil
1 l mleka
3 pudinga od vanile
1 šolja šećera

250 g margarina
1 kesica burbon vanillin šećera


 
PRIPREMA
Kora
U posudu staviti džem, mleko, ulje i šećer i mešati dok se sastojci ne sjedine. Sodu bikarbonu dodati u brašno promešati i dodati u posudu s predhodno izmućenom smesom. Ispeći u četvrtastom plehu( 40×35 cm), 20 minuta na 200 C. Ohlađenu koru iseći na 4 jednaka dela. Ukoliko je manji pleh pa kora bude deblja, svaki deo prerezati još jednom po dužini.

Fil
Skuvati 800 ml mleka (od ukupno ll) i dodati šećer. U preostali deo mleka pomešati pudinge od vanile, skuvati ga kao puding, pa ohladiti. U ohlađen fil dodati predhodno umućen margarin i prah šećer.

SLAGANJE
Uzeti trakicu biskvita i premazati filom. Srolati kao rolat i staviti na sredinu tacne. Sve preostale trakice mazati filom i lepitu uz rolat i tako dobijate izgled točka. Ostatak fila namazati samo po površini torte, zatim je celu premazati šlagom. Staviti u frižider da se stegne.

Savet
Zanimljiva je zbog obrnutog načina slaganja, a super je jednostavna za pravljenje. Po meni ovaj recept je pravo iznenađenje, prvo zbog toga kako torta izgleda na tacni, jer su kore složene neuobičajeno tj. vertikalno, a drugo je punoća ukusa ove torte.

Nema komentara:

Objavi komentar