SASTOJCI
1 kg krompira
60gr putera
3 kašike ribanog parmezana
so, biber
šaka svežeg peršuna
PRIPREMA
Krompir oljuštiti i sa jedne (predviđene donje) strane odseći tanak sloj kako bi krompir mogli ravno da polegnemo. Potom sa gornje strane uzdužno zaseći krompir do 3/4 visine u razmaku od nekih 5mm. Savet je da krompir probodete drvenim štapićem po dužini te tako bez problema da zasecate nožem a da ne presečete krompir do kraja. Kad završite zasecanje izvučete štapić i imate savršeno zasečen krompir :)
Ugrejte rernu na 220C. Premažite tepsiju puterom, poređajte zasečen krompir koji ćete posoliti (i pobiberiti) po ukusu, te sa rastopljenim puterom premažite sve krompire tako da maslaca ode i u zasečene delove krompira. Krompir se peče oko 40-45min.
Krompir izvaditi i posuti sa 3 kašike parmezana, pa vratiti da se dopeče dok ne porumeni (još 10-ak minuta).
Gotov krompir služiti kao topli prilog uz meso posut svežim peršunom.
Nema komentara:
Objavi komentar