utorak, 12. prosinca 2017.

Brze knedle (bez krompira)

Brza i jednostavna  priprema...fine i lagane knedle...ja ih uvijek ovako pravim.

SASTOJCI
2 case vode (casa 2 dcl)
1 dcl ulja
prstohvat soli
1 casa brasna
1 casa griza


 

1 casa prezli
1 casa secera
cimet
2 jaja
sljive


 

PRIPREMA
1. Prokuhati 2 case vode i 1 dcl ulja sa malo soli.

2. U prokuhano dodati 1 casu brasna i 1 casu griza. Smjesu dobro sastaviti(ja koristim mikser -spiralni nastavak za tijesto).
Smjesu ohladiti.

3. U ohladjenu smjesu dodati 2  umucenih jaja(lagano ih ulupati viljuskom). Opet sve sastaviti sa mikserom.

4. Rukama odkidati komade smjese ,na dlanu razvaljati rukom i u sredinu staviti sljivu (cijelu ili pola, kako volite, ako zelite manje knedle stavite pola sljive,za velike ide cijela sljiva),zatim dlanovim oblikovati knedle.

5. Knedle staviti u kljucalu vodu i kuhati dok se se ne podignu na vrh, tad su kuhane.

6. Dok se knedle kuhaju pripremite prezle tako sto cete ih kratko proprziti na ulju i dodati secer,na kraju cimet-1 vrecicu. Sve dobro izmijesati.

7. Kuhane knedle odmah po vadjenu iz vode brljati u prezle i secer.

8. Od ove smjese dobicete 8 velikih / 16 manjih knedli.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar