petak, 1. prosinca 2017.

Čokoladni cupcakes s karamel kremom

Jako fini mekani kolačići kriju su ispod neodoljive kremice s okusom karamela. Slatkoća karamela malo je ublažena dodatkom krem sira. Svakako vrijedni isprobavanja, i ne zahtijevaju puno vremena za pripremu.

SASTOJCI
(za 16 kolačića)
110 g maslaca
260 g šećera



2 jaja
180 g brašna
4 žlice gorkog kakaa
1 žličica praška za pecivo
1/4 žličice soli
120 ml mlijeka
120 ml vode

Krema
60 g maslaca sobne temperature
160 g krem sira (philadelphia)
160 g dulce de leche
40 g šećera



PRIPREMA
Za kolačiće, mutite mikserom omekšali maslac sa šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i opet dobro umutite.
Pomiješajte i prosijte skupa brašno, kakao, sol i prašak za pecivo.
Dodajte polovicu suhih sastojaka u smjesu jaja i maslaca.
Zatim umiješajte mlijeko i vodu, i na kraju preostalo brašno.

Obložite kalup za muffine papirnim košaricama i napunite ih do 3/4 visine.
Ispecite kolačiće u pećnici zagrijanoj na 180°C, oko 20 minuta - provjerite čačkalicom ubodenom u sredinu kolačića, mora izaći suha.
Izvadite kolačiće iz kalupa i ostavite ih da se ohlade na rešetki.   

Za kremu, stavite u zdjelu omekšali maslac i krem sir sobne temperature. Mutite mikserom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte dulce de leche i opet umutite mikserom da se smjesa izjednači.
Kušajte kremu i po svom ukusu dodajte još i šećer u prahu (ja jesam) ili ga izostavite ako volite malo manje slatko (isto tako umjesto šećera možete povećati količinu dulce de leche).
Kremu ostavite u hladnjaku barem 1/2 sata do sat, a zatim napunite slastičarsku vrećicu za ukrašavanje i ukrasite cupcakes po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar