subota, 16. prosinca 2017.

MINI ŠRTUDLICE SA ŠLJIVAMA GOTOVE ZA 20 MINUTA A POJEDU SE ZA 5 MINUTA

Ove štrudlice spremam sa džemom od kajsija, šljiva i smokava. Meni su najdraže od šljiva, valjda me podseća na detinjstvo, kad je moja majka spremala štrudlu od šljiva. Taj kiselkast ukus džema od šljiva daje poseban ukus kolaču.
Potrebno je:
200 gr masti
150 gr šećera u prahu
2 kašike jabukova sirćeta
9 kašika hladne vode
550 gr brašna

 
1 kašičica sode bikarbone
Šećer u prahu
1 vanilin šećer
džem od šljiva

Priprema:
U posudu staviti mast i šećer u prahu. Umutiti da bude penasto  pa dodati sirće, hladnu vodu, sodu bikarbonu i brašno. Zamesiti testo i ostaviti na hladnom da stoji 1 sat. Kad testo odstoji podeliti ga na 2 dela. Svaki deo oblikovati u valjak, jer kad budemo valjali ploču od testa da nam bude četvrtastog oblika ne okruglog.

 
Oba dela testa razvaljati u ploču veličine 21 x 30 cm. Oba razvaljana testo uzduž podeliti na 3 dela. Da bi ivice testa bile ravne prilikom valjanja koristiti lenjir. Na svaki deo staviti uzduž džem i presaviti. Iseći presavijeno testo na 5 delova. Štrudlice stavljati u pleh prethodno obložen papirom.Peći na 170 stepeni 20 minuta. Pečene štrudlice uvaljati u šećer u prahu pomešan sa vanilin šećerom.

Nema komentara:

Objavi komentar