utorak, 12. prosinca 2017.

Pizza! Pizza

Sastojci
obrašno voda kvasac so i secer malo masl.ulja nadev šunka kešap kačkavalj origano slaninica salama ili sta god želite...zadovoljite svoj ukus

PRIPREMA
1.

 
Količina je proizvoljna...ali ja recimo da napravim 2 u veličini 32cm koristim oko 2 dl mlake vode, 1/2 kocke kvasca i kaščicu šećera, to lepo zamutimi onda dodam oko 1/2 kg  mekog brašna +/- neki gram i so. polako mesim i dodam bukvalno mrvicu maslinovog ulja...kad to bude zamešeno da se ne lepi, ali ne previše čvrsto ostavim da odstoji oko sat vremena...možete ostaviti u frižideru pa spremati i sutradan ili kroz 2-3 dana...i dalje je lepo i ukusno. Ka naraste podelim da u 2 jufke i razvlačim

 
rukama na povrčini na koju sam prethodno stavila malo brasna...stavite u posudu u kojoj pecete, ja imam pleh koji ima rupice odozdo i pecem oko 15 min na 250C. Nadeve uvek možete da menjate ja nekad umesto kežapa koristim pavlaku, nekad sunku, kajmak, 2 vrste kačkavalja, nekad dodam slninicu, nekad salamu...
Volim da je testo tanko, na slici deluje da je deblje, pošto je iz velike blizine slikano...

Nema komentara:

Objavi komentar