ponedjeljak, 15. siječnja 2018.

Mađarski gulaš

Najpoznatije jelo iz mađarske kuhinje je zapravo gulaš. Ovaj gulaš je nešto drugačiji od onoga što mi pravimo ali jednu stvar imaju zajedničku, fino meso se topi u ustima...   

SASTOJCI
Ulja za prženje
Maslac za prženje
500 g junetina
2 luka
3 režnja češnjaka
Žličica slatke paprike
Žličica ljute paprike


 

Sol, papar
1l vode
2 goveđe kocke
1 pasirane rajčice
3 veliki krumpiri
1 crvena paprika
1 zelena paprika


 

PRIPREMA
1. Izrežite meso na kockice i popržite ga na maslacu i ulju. Nasjeckajte luk i pržite u loncu s mesom. Stavi drugu loncu s vodom da kuha i dodajte goveđe kocke. Sitno nasjeckajte češnjak i dodajte u loncu s mesom i začinite. Mesu dodajte 0,5l kuhane vode i pasirane rajčice. Ostavite da se kuha s poklopcem oko 40 min.
2. Nasjeckajte paprike i krumpire na manje komade i dodajte u loncu. Odstranite par žlice vode pa ostatak dodajte u loncu. U vodu koju ste odstranili dodajte 2 žlice brašna, promiješajte, dodajte u loncu i juha neka se kuha još 20 min.

Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar