subota, 25. studenoga 2017.

Štrudla! Fina sočna štrudla s nadjevima po želji od jabuka, višanja, sira… ja već osjećam miris, a vi?

SASTOJCI
9 tankih kora za savijače (štrudle)
Za nadjev:
3 jaja
250 g šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
200 ml ulja
400 ml jogurta
200 g Lino Grisa
1 Prašak za pecivo Dolcela

 
1 kg očišćenih višanja ili 1,5 kg jabuka

ZA PREMAZIVANJE
100 ml mlake vode
2 žlice ulja

PRIPREMA
1.
Pjenasto izmiješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom, postepeno dodajte ulje, jogurt, griz i prašak za pecivo. Smjesu ostavite da odstoji oko 15 minuta (da griz nabubri).
2.
Odvojite 3 kore. Prvu koru premažite s nekoliko žlica smjese, na to stavite drugu koru, premažite, zatim treću koru i ponovno premažite.
3.

 
Preko toga rasporedite voće (i naribane jabuke), pospite cimetom i uvijte u savijaču.
4.
S ostalim korama ponovite, tako da dobijete 3 savijače.
5.
Stavite ih u prethodno nauljenu tepsiju. Vodu pomiješajte s uljem i premažite savijače.
6.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C dok ne porumene, oko 35 minuta.

Posluživanje
Malo ohlađenu štrudlu narežite i posipajte sa šećerom u prahu. Poslužite kao desert ili uz topli ili
hladni napitak.

Savjet
Jabuke se vrlo dobro slažu sa zrelim, prepolovljenim šljivama.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar