Paprike na sve načine su vladarice moje zimnice! Salata od pečenih paprika je obavezna i nezamjenjiva uz svaki bolji zimski ručak...Ovako spremljena u staklenkama zadržava svu aromu, miris i okus..a budući da je već začinjena - funkcionira kao gotovo jelo i uz ručak na brzinu!
Sastojci
10 kg crvenih paprika - roga
7-8 dcl maslinovog ulja
2 dcl alkoholnog octa
1 glavica češnjaka (velika ili 2 male)
lovorov list (u svaku staklenku po 1)
1 žlica soli
Priprema:
Paprike moraju biti zrele, besprijekorne, svježe ubrane, glatke i zategnute...
Ako možete, ispecite ih na roštilju..7-8 minuta sa svake strane..možda nešto duže, ovisi kakva je vatra..Ovu količinu smo pekli u 3 puta..
Kad ih skinete s roštilja, stavite ih u lonac i pokrite ubrusom. Neka stoje barem pola sata kako biste ih lakše ogulili.
Nakon što ih ogulite, preporučam da ih otvorite i očistite od sjemenki. Ovako vam se sigurno neće pokvariti (jer unutarnji dio paprike oko peteljke ponekad može biti oštećen ili pokvaren, što ne biste vidjeli ako ih cijele stavite u staklenke..a to bi moglo uzrokovati kvarenje cijelog sadržaj)
U loncu zagrijte do vrenja alkoholni ocat i maslinovo ulje (2 dcl). Dodajte sitno nasjeckani češnjak, žlicu soli i lovorove listove.
U otpinu nakratko uronite paprike, malo po malo.
Odmah ih vadite i stavljajte u netom prokuhane staklenke. Otopinu u kojoj ste ih umakali rasporedite po svim staklenkama.. U svaku staklenku stavite i 1 lovorov list. Pričekajte trenutak da se rasporedi do dna, a onda dodajte još onoliko maslinova ulja koliko nedostaje do vrha svake staklenka a da sva paprika bude pokrivena. Dobro ih zatvorite poklopcima s navojem koje ste isto prokuhali.
Staklenke okrenite naopako i umotajte dekom. Neka se postepeno hlade.
Ovo su staklenke s pečenim paprikama koje sam dobila od 10 kg paprika!
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar