ponedjeljak, 29. siječnja 2018.

Poslastica od jabuka koja topi masne naslage. I tako je ukusna!

Možda postoji rešenje, jer sa ovom finom mirisnom poslasticom od jabuka istovremeno možete da ubrzate metabolizam i podstaknete varenje, a opet uživate u predivnom aromatičnom zalogaju.


Za ovu čudesnu pitu biće vam potrebno
- 200 g speltinog brašna
- 50 g smeđeg šećera
- 3 kašike meda
- 1 kašičica cimeta



- ½ kašičice prašla za pecivo
- 1 kašičica đumbira u prahu
- 150 g putera
- 1 cm svežeg đumbira
- ¼ kašičice klinčića
- 10 jabuka
- 100 g smeđeg šećera
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašičica narendane kore limuna
- 1 kašika speltinog brašna



PRIPREMA
U posudi pomešajte brašno, otopljeni maslac, smeđi šećer (50 g), cimet, klinčić, mleveni đumbir i prašak za pecivo. Dobro promešajte, pa zatim narendajte koren đumbira. Dobro izgnječite rukama, stavite u posudu, prekrijte folijom i odložite u frižider na pola sata.
Jabuke operite, očistite i isecite na četvrtine i osmine. Prelijte ih limunovim sokom, naredajte koru limuna, dodajte šećer, brašno i sve izmešajte, pa prebacite u pleh koji ste prethodno namastili.
Na jabuke sipajte testo i ravnomerno ga rasporedite. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko sat vremena.

Nema komentara:

Objavi komentar