nedjelja, 10. prosinca 2017.

5 starih trikova za ljepotu i njegu tijela koji su i danas izuzetno korisni, a ne koštaju vas ništa!

Mnogi od nas imaju kožne probleme. Nije potrebno da zbog toga koristite razne hemijske preparate, kad vam prirodni preparati i svajeti koje ćemo vam ovdje pokazati mogu biti dosta učinkovitiji:

Kokosovo ulje

Ovo je jedno od najzdravijih ulja. Ima antibakterijska, antigljivčna svojstva. Pored toga, ubija ćelije raka. Čisti kožu i smanjuje vidljivost ožiljaka. Nanesite na lice, ostavite nekoliko minuta kao masku, pa saperite.

Pijte dosta vode, zelenog čaja

Na taj način ćete čistiti organizam od toksina, a s tim će se smanjit i kožni problemi.

Smanjite s alkoholom

Obično osobe koje više piju, imaju više problema sa aknama i ostale kožne probleme. Ztao unosite manje alkohola i više pijte prirodne sokove.

Hranite se zdravo

Veoma je bitno da se zdravo hranite. Ne možete biti zdravi ukoliko se zdravo ne hranite. Zao unosite više voća i povrća, smanjite unos soli, masti, slatkiša. Vidjet ćete kao će vam koža bit ljepša.

Maska od bjelanceta

Uzmite bjelance i nanesite na kožu nekoliko minuta, potom saperite. Ponavljajte s vremena na vrijeme i bićete zadovoljni rezultatima.

Postoje još neki savjeti koji vam mogu pomoći. Npr.liske kupusa vam mogu pomoći da smanjite otečenost dojki zbog dojenja. Pogledajte ovaj video i dobit ćete ideje za liječenje mnogih stanja.

Nema komentara:

Objavi komentar